Mam na stole E51 z niedziałającym mikrofonem, rozebrałem patrzę mikrofon jakiś pognieciony, krzywo osadzony więc podnoszę go do góry a tam nie ma pól trzyma siętylko na tej "ramce która idzie do masy". Myślę sobie podlutuje mikrofon na drutach, więc schemat w łapę rozpisałem sobie gdzie muszę się podlutować wlutowałem wszystko ale mikrofon nie działa tak sobie myślę że może w tym przypadku te druty mają znaczenie bo wiadomo sygnały cyfrowe i jakieś sprzężenia pojemnościowe miedzy drutami mogą występować itp. Pytanie brzmi lutował z was ktoś te mikrofony cyfrowe na drutach i jak wam to działało ?
Właśnie na zestawie działa nie wiem czy warto się w to bawić za wymianę mikrofonu powiedziałem standardowo 70 zł okazało się że nie ma pól powiedziałem że jak się uda zrobić obejścia to będzie max 120 zł, wieczorem przy piwku chyba jeszcze spróbuje inny mikrofon i na nowo polatać to drutami.
No i wszystko działa przy piwku naprawdę lepiej się pracuje Dla potomnych moja rozpiska jak by ktoś trafił na E51 z wyrwanymi polami to nie będzie musiał się męczyć i tracić czasu na siedzenie z serwisówką
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum