Wysłany: 2009-05-15, 00:30 n95 nie działa aparat/kamera
W nokii n95 nie działa aparat. Wina leży po stronie płyty głównej ponieważ próbowałem przekładać ją do innej n95 i było to samo. Próbowałem też wgrywać nowe oprogramowanie. Jak można próbować to naprawić? Po rozsunięciu aparatu próbuje sie załadować, jednak odrazu wraca do menu... Czytnik kodów kreskowych działa...
ten sam telefon zaraz na drugi dzień gdy wszedłem do menu narzędzia ustawienia personalizacja a później w tematy- zresetował sie i tak mu już zostało- resetuje sie ciągle:/
i co z takim warjatem można zrobić?? grzać? jeśli tak to które układy?
Ostatnio zmieniony przez woytas 2009-05-15, 10:16, w całości zmieniany 2 razy
reset kombinacją klawiszy pomógł- telefon przestał sie resetować. Nie resetuje sie do czasu gdy znowu wejdę w wyżej wymienione opcje... Jest w stanie ktoś pomóc?
Odnośnie resetowania N95 to Nokia wypuściła serię wadliwych płyt nawet opisała to w swoim oficjalnym biuletynie. Lekarstwem jest dolutowanie dwóch kondensatorów.
Wadliwe płyty mają HW ID ≤ 6039, HW ID możesz odczytać np. JAF'em
Jeżeli masz wadliwą płytę, wlutuj 2 kondensatory 3,3pF tak jak na zdjęciu które załączyłem w załączniku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum