Wysłany: 2008-01-13, 01:26 SE P900 Język Polski i kilka innych problemów.
Witam. Kupiłem dość tanio SE P900.
Niestety bez Polskiego języka.
Na stronie producenta nie znalazłem łatki.
Wersja oprogramowania to cxc162021 R1A05
Czy może sptkaliście się z Tym modelem. Z tyłu tego modelu jest napisane prototyp. Czy dlatego nie ma do P900 języka polskiego??
Jeśli mielibyście może taki język czy było by dla Was kłopotem wstawić na forum?? Bardzo prosze o porade jak mam wgrać Polski język nie ruszająć Całego symbiana.
kolejny kłopot jaki występuje to to że nie czyta kart już nie pisze jakich bo nie czyta żadnych. jak rozwiązac en problem?
Telefon kupiłem do Auto mapy. Tylko że zastanawiam się czy nie będzie się wieszać na takim małym procku.
Bardzo uprzejmie proszę o poradę.
Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Cze 2007 Posty: 174 Skąd: Kamienna Góra
Wysłany: 2008-01-13, 18:23
Problem może tkwić w tym że to prototyp.Nie miałem coprawda takiego jeszcze ale czytałem gdzieś o tym że właśnie modele oznaczone jako "prototyp" nie mają pełnej funkcjonalności.Flesznąć go można wieloma narzędziami żeby się przekonać czy to nie wina softu.Najtaniej Cruiser a co do PL nie pamiętam czy jest na supporcie któregoś urządzenia oryg. z PL - sprawdzę jutro.
Wszystko było by ok nawet z ta nakładką. tylko że do tego softu cxc162021 R1A05 nie mogłem nidzie znaleść języka Polskiego. inne owszem. ale nie PL. W jaki sposób się fleszuje ten telefon?? Czy mogli byście napisac dokładnie krok po kroku jak to zrobić ?
Wysłany: 2008-01-13, 23:09
Rzecz w tym że tak jak napisał ci kolega nie ma prawdopodobnie softu z PL.Fleszujesz jakimkolwiek a następnie instalujesz aplikację pod symbiana która ci go "spolszczy".
_________________ P.H.U. Omega Serwis
58-400 Kamienna Gra
ul.Jeleniogórska 2
andrew220 Pomógł: 1 raz Dołączył: 08 Cze 2007 Posty: 18 Skąd: Radom
Wysłany: 2008-01-13, 23:21
pany a ufs tego nie robi ? coś mi świta, że ufsem normalnie to fleszowałem. emma na 100% robilem p910 to i polski flesz powiniem gdzies lezeć. P800 to niema i nakładka potrzebna, ale p900/910 jest chyba
Wysłany: 2008-01-14, 09:18
Flesz to pryszcz powiedz andrew bo kto ma wiedzieć jak nie Ty czy oznaczony "prototype" będzie w pełni funkcjonalny.
_________________ P.H.U. Omega Serwis
58-400 Kamienna Gra
ul.Jeleniogórska 2
andrew220 Pomógł: 1 raz Dołączył: 08 Cze 2007 Posty: 18 Skąd: Radom
Wysłany: 2008-01-14, 10:45
robiłem kilka prototypów p800 i chyba jeden p900 czy p910 nie pamietam juz - i działał normalnie, p800 śmigały normalnie, tylko jeden się mulił a w drugim w ogóle nie mogłem flesznąć blueberry - tak jakby go w ogóle nie było, ale śmigał normalnie tylko bluetootha nie było, a p990 jeszcze miałem to jakiś debugger się odpalał na początku i tego nie mogłem flesznąć - robiłem ufsem wszystkie
Chętnie bym sobie sam to zrobił tylko ze nie moge znalesć sofu do fleshowania słyszałem ze po wgraniu z p910 odblokowuje się tą karte pamięci. Gdybyście byli tacy mili i udostepnili w dziale DOWNLOAD jakiś sofcik do tego telefonu i pełną wersje UFS spróbował bym go sam w domowych warunkach naprawić
mam jakiś jabel od k700 do zgrywania dzwonków tym sie da ?? Czy musowo musi byc ta stacja dokująca. ?? jak to z tymi kablami jest dokładnie ?? Dopiero się uczę
Niestety znajomy sobie nie poradził. Powiedział że Cruiser go fleszuje i telefon spoko poddaje się temu. ale przy tej nakładce języka po wgraniu robi się restart i telefon nie wstaje. dlatego znów jestem na wersji cxc162021 R1A05 Dowiedziałem się wyczytująć z internetu ze trzeba go zaktualizować przez stacje dokującą DSS-25 koszt na allegro od 40 do 70 zł i podczas aktualizacji zmienia się wersja oprogramowania do najnowszego CXC162021 R5B A do tej wersji znalazłem język. próbowałem zmienić nazwe ale nie przejdzie . Stacje dokująca mam uszkodzoną i kupiłem na allegro za 46zł z przesyłką. teraz czekam na nią a telefon leży na półce i się marnuje. jak myślicie czy to może być takie proste ?? z tym językiem ?? Kolejna sprawa te karty wciąż ich nie wykrywa. Rozebrałem telefon by zobaczyć czy nie jest fizycznie uszkodzone coś ale wszystko ok po złożeniu telefon działa . Co moge zrobić z tymi kartami nawet 64 nie czyta widzi dysk d ale formatu nie zrobi a karta wyjęta jest z aparatu i inna z k750i 1 gb tez patrzyłem. i nic z tego. Pomocy :(
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum