Chciałbym otworzyc tak jakby komis GSM - ale w domu. I tu do was pytanie co mi potrzebne (jakie narzędzia, kable itd) - dużo czytałem w necie na te tematy ale chciałbym jeszcze się spytac .
Mam dwie lutownice do wyboru które uważam, że są ok :
ogólnie chciałbym zajmowac się wymianą wyświetlaczy, zdejmowaniem smoków, wgrywanie języków itd . Ale nie wiem jakie kable do noki, simensów, samsungów, motorolek . Czy wanny ultradźwiękowe które można nabyc na allegro za ok 100zl są opłacalne ??
Narazie to chyba tyle, prosze o jakieś odpowiedzi. Temat nie wiedziałem gdzie założyc więc założyłem tu (jak coś proszę o przeniesienie tematu tam gdzie trzeba) ale prosze nie usuwajcie .
W temacie stacji Ci nie pomogę, bo HW sie nie zajmuje, ale są tu koledzy specjaliści i na 100% pomogą Ci z wyborem stacji.
Co do wanienek, w zupełności wystarczy taka za 100 zł z allegro, sami mamy taką u siebie i spełnia w 100% stawiane wymagania do czyszczenia używamy płynu CLEANSER można kupić w butelkach 1L i bańkach 5L, nie zostawia śladów na płycie, szybko schnie i ładnie pachnie a i dobrze czyści
Jeśli chodzi o simlock'i i wgrywanie PL menu to sprawa jest trochę bardziej skomplikowania. Im więcej marek chcesz robić tym większy nakład finansowy musisz ponieść.
Do Nokii - można kupić - JAF'a, Tornado + HWK (ale nie wiem czy to opłacalne aby teraz to kupować), UNIVERSAL BOX'a, BB5 BOX'a, MT-BOX'a (to tak z grubsza)
Do Motoroli - oczywiście polecam AcerFleszer'a, SmartClip'a, Victora
Do Sony Ericssonów - MT-BOX'a, Cruiser'a, Setool'a, Universal'a
Do Siemensów - chyba obowiązkowo Martech
Do Samsungów - (osobiście używam UST-PRO2)
Do Sagemów - SagemDD, SMTI
Do jakiś wynalazków typu BENQ, TOSHIBA, ALCATEL, VK itp - Infinity BOX
Do LG - Furious'a
Wszystko zależy jak daleko chcesz się posunąć pod względem serwisu, jakimi środkami finansowymi dysponujesz (podstawa to dobrze rozplanować budżet i zapoznać się z wymaganiami rynku a także zrobić mniej więcej kalkulację dochodów) zawsze można iśc na mniejszy lub większy kompromis aczkolwiek pomysł serwisu w domu widzi mi się nijak (moja osobista opinia).
Osobiście nie wiem czy zaabsorbujesz HW i software jednocześnie - ale nie mówię że nie zależy jakimi zdolnościami manualnymi dysponujesz i jakie masz predyspozycje.
Z grubsza to tyle, zapewne ktoś uzupełni moją wypowiedź ale myślę że jako taki pogląd już masz
co do stacji to raczej najzwyklejsze 852 (np. NET, HUAWEI itp.), grzałkowa to tylko z ceramicznym grotem , a co do domowego serwisu to nie polecam... sam tak robie i tylko burdel w domciu mam ( a przyjmuje tylko komisy i znanych mi tylko klientów ),ale juz niedługo....;)
co do stacji to raczej najzwyklejsze 852 (np. NET, HUAWEI itp.), grzałkowa to tylko z ceramicznym grotem , a co do domowego serwisu to nie polecam... sam tak robie i tylko burdel w domciu mam ( a przyjmuje tylko komisy i znanych mi tylko klientów ),ale juz niedługo....;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum