Wysłany: 2009-06-18, 13:12 z życia wzięte czyli co robicie w takich sytuacjach
Tak jak w temacie ineteresuje mnie co robicie w sytuacjach gdy
Klient przynosi telefon do simlocka (wiadomo plus i era juz ich nie zakłada) szukacie boxa, kabla odpalacie program odczytujecie info i okazuje się że telefon jest bez locka. Ostatnio miałem wysyp takich klientow. Osobście nie kasowałem za simlocka tylko uprzejmie informowałem że era już nie zaklada simlocków.
Sytuacja druga klient przynosi fona do naprawy, opisuje usterkę ja mu mówie co najbardziej prawdopodobnie może być uszkodzone informuje że dokładnie mogę mu powiedzieć ile będzie kosztowała naprawa jak go rozbiorę itp, wypisujecie potwierdzenie itp (marnujemy 10 minut na takie coś) klient po godzinie wraca i mówi że rezygnuje i chce zabrać telefon
Nieraz ręce opadają bo zamiast robić coś i zarabiać $$$$ człowiek marnuje czas na gadkę i użeranie się z idiotami
Jak już pisałem w sytuacji pierwszej nie biorę nic, w drugiej również, ale od razu robię zdjęcie klienta i wieszam na ścianie: Tego klienta nieobsługujemy.
A co robicie jak klient przynosi fona i daje swoje częsci ??? śmiać mi się teraz trochę chce bo klient dal mi n95 ze zbitym lcd okazalo sie ze ma tez uszkodzona tasme zadzwonilem powiedzialem jak sprawa wyglada przyszedl i przyniósł swoją taśmę i swoj lcd z allegro taśmę przytargał od n95 8gb a lcd uszkodzony pokazuje krzaki teraz jak mu powiedzialem to sie wqrwil i kazał założyć mój lcd i moją taśmę ciekawe ile będzie na tym interesie w plecy
Nie ma się czym przejmować każdy idiota musi się nauczyć na własnych błędach. Najbardziej lubię tych z lcd n95 kasuję za samą wymianę 40. Za kilka dni przychodzą że kiepski i nie widać zegarka na wygaszaczy i płacą 140 za lcd z wymianą czysty biznes
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum