PORTAL
                                   FORUM
                                UPLOAD
                             UŻYTKOWNICY
                          FAQ   BBCode
                       STATYSTYKI
                    DOWNLOAD

Serwisanci GSM

forum.support-gsm.pl

Szukaj • Grupy • Rejestracja • Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: FranekDolas
2007-09-05, 22:13
C140 Padła przy fleshowaniu
Autor Wiadomość

Rekin1970

Wysłany: 2007-08-29, 17:59   C140 Padła przy fleshowaniu

Witam
Padła mi taka przy flashu, wgrało się około 10% i program kazał spróbować jeszcze raz.
Oczywi?cie robiłem to Acerfleszerem,następnie zrobiłem test pointa bo nie było komunikacji z programem , oczywi?cie tak jak pokazane jest na supprcie,następnie podłaczyłem baterię odpaliłem program, ustawiłem model telefonu , port com, odchaczyłem zakładkę test point ,wybrałem falsha do wgrania i kliknołem na WIRTE program pokazał napis (OK) i nic pozatym się nie dzieje takj by był zawieszony, nie wiem co dalej robić,może co? żle robię.POMOCY!!!!!!!!!!

[c]Cinek

Wysłany: 2007-09-05, 10:05   

Wklej tutaj log z programu dokladnie jak to wygl?da, powinno być co? takiego przy wgrywaniu i jaka prędko?ć poł?czenia wybierasz i na jakim kablu to robisz COM/usb-to-com ? Oraz jaka wersja programu 1.8f i czy flash pobrany z supporu był aktualny czy ten stary co kiedy? był wrzucony ?

[OK]
Telefon musi byc wylaczony.
Nacisnij i przytrzymaj przez okolo 3s. przycisk wl. w telefonie
---------------------------------------------------------
Synchronizacja...
[OK]
Ladowanie boot do telefonu.
Zaladowano bootcore... sprawdzam polaczenie.
Synchronizacja predkosci - [OK]
HW version: 
SW version: ˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
[Ok]
Flash ID: 8900C48801000100
[MAIN]

I mysle ze poczatkowo ladowales stary plik, 5-7% wgranego flasha wystarzy aby nie trzeba bylo przecinac TP a jak w tym przypadku poszlo 10% to telefon dalej powinien bootowac sie bez TP.
Ostatnio zmieniony przez [c]Cinek 2007-09-05, 10:26, w całości zmieniany 2 razy  

Rekin1970

Wysłany: 2007-09-05, 13:24   

Predkosc poł?czenia11520,robię to po kablu USB,wersja programu 1,8f.próbowałem mu wgrać stary no i wła?nie na nim się wykopsał,teraz zrobiłem cięcie ?cieżki zgodnie ze zdjęciem z supportu,odhcaczam okienko test point i klikam write i dalej nic program pokażę OK i to wszystko,
====================================================

Lokalizacja serwera aktualizacji...
Laczenie...
Sprawdzanie wersji programu.
Masz najnowsz? wersję programu: 1.8f
---------------------------------------------------------------------

[OK]

[c]Cinek

Wysłany: 2007-09-05, 22:31   

Ok to już wszystko wiem program zawiesza się na czyszczeniu błędów na COM, dziwna sytuacja, zaznacz jako model W220 i zrób odczyt eeprom jak to pójdzie albo chociaz zabootuje telefon to znaczy że ze sterownikami portu jest u Ciebie ok i wrzucę wersję bez czyszczenia błędów transmisji.

A jeżeli ruszy jako W220 i bardzo się spieszy z tym telefonem to mozna sie pokusić o zaznaczenie modelu W220 załadowanie main i write aby wgralo sie jakies 20% to bedzie ok po tym mozna zaladowac flash bez TP :)
Ostatnio zmieniony przez [c]Cinek 2007-09-05, 22:49, w całości zmieniany 1 raz  

Rekin1970

Wysłany: 2007-09-06, 11:11   

Zaznaczyłem W220 klikn?łem na read epprom i ten sam bł?d czyli OK i program stoi, zuważyłem jeszcze że jeżeli klikam na stop program nie reaguje muszę go całkowicie zamkn?ć po ponownym uruchomieniu programu niie widzi portu com ne którym jest podł?czony kabel , wybranie funkcji skanuj porty nic nie pomaga dopiero zresetowanie kompa mu pomaga.

[c]Cinek

Wysłany: 2007-09-06, 11:33   

W takim razie program zawiesza sie na czyszczeniu błędów portu i przy okazji zawiesza port, chociaż to tak trywialna funkcja systemowa że nie powinno się nic dziać.

Wieczorem wrzucę now? wersję przy której nie powinno się już wieszać u Ciebie.

Pozdrawiam.

Rekin1970

Wysłany: 2007-09-06, 14:10   

OK
Dżięki za pomoc , czekam na nowa wersje.

[c]Cinek

Wysłany: 2007-09-08, 13:49   

Problem raczej rozwi?zany.

Dla innych użytkowników informacja, jeżeli kto? posiada mt-box'a i zainstalowane sterowniki wirtualnego portu COM do mt-box'a należy te sterowniki odinstalować ponieważ unimożliwiaj? One pracę z każdym kabelm usb-to-com i w dziwny sposób blokuj? dostęp do każdego wirtualnego portu.

Przed korzystaniem z AcerFleszer'a należy najpierw odinstalować sterownik wirtualnego portu COM mt-box'a ! Nie jest to problem jedynie przeszkadzaj?cy w użytkowaniu AF a także wszystkich innych programów korzystaj?cych z portu COM (cruiser/KK itp.).

Odpowiedz do tematu