Wysłany: 2008-10-03, 12:06 Problem z wpisaniem kodu sagem 401x
Witam dostałem taki telefonik do loczka,kody ładnie szczytało,ale niestety ani jednego ani drugiego kodu nie moge wprowadzic.W czym tkwi problem.Prosze o info.(kredyt oczywiscie zabrało).
Nie możesz wprowadzić czy po prostu nie masz przycisku OK ?
Po wpisaniu kodu pojawia sie napis OK.potem licznik z czesem 59s a po tym czasie napis sim lock.dodam ze juz pare sztuk sagem acerkiem zrobilem i nigdy nie mialem z nim problemow.Sytuacjia jest taka sama w przypadku obu kodow..
Cos mi sie wydaje ze producent/ewentualnie sprzedawca acera cos malo interesuje sie tematem.Glupi serwisant placi za kredyty i bawi sie w loterie zrobi mi sim locka nie zrobi,zarobjie albo strace.Rozejrze sie chyba za innym urzadzeniem do sagemow,bo tutaj nawet producent niw wie co z tym fantem zrobic.
Ostatnio zmieniony przez armagedon 2008-10-09, 10:37, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Cze 2007 Posty: 174 Skąd: Kamienna Góra
Wysłany: 2008-10-08, 22:59
armagedon napisał/a:
Cos mi sie wydaje ze producent/ewentualnie sprzedawca acera chce sie dorobic na nie zrobionych lockach,po kredytach.Glupi serwisant placi za kredyty i bawi sie w loterie zrobi mi sim locka nie zrobi,zarobjie albo strace.Rozejrze sie chyba za innym urzadzeniem do sagemow,bo tutaj nawet producent niw wie co z tym fantem zrobic.
Proszę zgłosić problem do autora programu a napewno zostanie rozwiązany ew. log zwrócony.Pomawianie o takie rzeczy jest nie na miejscu.Zdarza się czasem że wyliczony kod nie pasuje i ponoć dotyczy to 5% takich modeli jak np. 411X i choć mi się to nigdy nie zdarzyło to sprawę napewno można wyjaśnić.
Proszę zgłosić problem do autora programu a napewno zostanie rozwiązany ew. log zwrócony.Pomawianie o takie rzeczy jest nie na miejscu.Zdarza się czasem że wyliczony kod nie pasuje i ponoć dotyczy to 5% takich modeli jak np. 411X i choć mi się to nigdy nie zdarzyło to sprawę napewno można wyjaśnić.[/quote]
Ja rozumiem ze nie kazdy tel da sie odblokowac,tylko zadziwia mnie brak reakcji z strony sprzedawcy producenta,szczerze mowiac na zwrot kredycika nie licze i wpisalem go juz sw starty tylko ciekawy bylem jaki jest stosunek procentowy nie zrobionych sim lockow.Dziekuje CI za wyczerpujace informacjie i za zaineresowanie tematem..
Powiem szczerze ze do tej pory z pracy acera bylem bardzo zadowolony,troche tych sagemow przerobilem i zawsze bylo OK.Mam nadzieje ze nikt nie poczol sie urazony moja wypowiedzia tylko kazdy bys ie wkurzyl jak zawsze bylo ok a tu nagle lipa,i sim locka nie chce zrobic,mam nadzieje ze na przyszlosc bede mial tyle szczescia co moj przedmowca i kazda sztuka mi ulegnie.Co do SMTI to nie wiem czy warto inwestowac majac acera(starych sagemow jest jak na lekarstwo) no chyba ze te 5% bedze pojawialo sie zbyt czesto.
Proszę zgłosić problem do autora programu a napewno zostanie rozwiązany ew. log zwrócony.Pomawianie o takie rzeczy jest nie na miejscu.Zdarza się czasem że wyliczony kod nie pasuje i ponoć dotyczy to 5% takich modeli jak np. 411X i choć mi się to nigdy nie zdarzyło to sprawę napewno można wyjaśnić.
Ja rozumiem ze nie kazdy tel da sie odblokowac,tylko zadziwia mnie brak reakcji z strony sprzedawcy producenta,szczerze mowiac na zwrot kredycika nie licze i wpisalem go juz sw starty tylko ciekawy bylem jaki jest stosunek procentowy nie zrobionych sim lockow.Dziekuje CI za wyczerpujace informacjie i za zaineresowanie tematem..[/quote]
Zacznę od końca - stosunek niezrobionych telefonów w stosunku do przeliczonych to dopiero teraz odkąd zgłosiłeś problem mogę zacząć liczyć w promilach Bo przez ostatnie miesiące nie zdarzał się zły kod (albo nikt nie informował), jedyny problem to telefony z zablokowaną możliwością wpisania kodu.
Podaj datę kiedy to robiłeś i swój login albo któryś z wygenerowanych kodów a najlepiej datę i kod, sprawdzę to dokładnie a gdybyś do tego miał zczytanego flasha to będzie łatwo poprawić jeżeli problem nie jest spowodowany punktem poniżej, Kredyt dostaniesz spowrotem - jak każdy kto zgłasza reklamację.
I podaj też wersję AF z jakiej korzystałeś (najnowsza to 1.6) w 1.5 i starszych był możliwy błąd poprawiony w 1.6 i właśnie związany z niektórymi wersjami 411X gdzie mogło zczytywać trochę śmieci do loga.
"Zdarza się czasem że wyliczony kod nie pasuje i ponoć dotyczy to 5%" - Ta statystyka to chyba z OBOP pochodzi obok średniej płacy 2300zł
Nigdzie nie podawałem takiego info i jak wspomniałem to raczej w promilach powinno być bo każdy problem z kodami staramy się łatać tego samego dnia i od kilku miesięcy żaden nie występował.
Ostatnio zmieniony przez [c]Cinek 2008-10-09, 10:54, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Cze 2007 Posty: 174 Skąd: Kamienna Góra
Wysłany: 2008-10-09, 12:31
[c]Cinek napisał/a:
"Zdarza się czasem że wyliczony kod nie pasuje i ponoć dotyczy to 5%" - Ta statystyka to chyba z OBOP pochodzi obok średniej płacy 2300zł
Nigdzie nie podawałem takiego info i jak wspomniałem to raczej w promilach powinno być bo każdy problem z kodami staramy się łatać tego samego dnia i od kilku miesięcy żaden nie występował.
Marcin to nie Ty tylko inny spec od Saganów mi to powiedział dlatego napisałem.
Dziekuje sprzedawcy/producentowi za zwrot kredycika ,korzystalem z wersji 1.6,mam nadzieje ze nie bede musial zbyt czeto narzekac ne ten sprzet,bo jak wczesniej pisalem do tej pory wszystko bylo ok.I mam jeszcze pytanko co do sztuki nie zrobionej,rozumiem ze powinienem zgrac z niej flascha i przeslac do producenta w celu prawidlowego wyliczenia kodow.Dziekuje za zainteresowanie tematem.Z swojej strony uwarzam go za zamkniety,w razie jakis problemow skontaktuje sie z sprzedawca...
Ostatnio zmieniony przez armagedon 2008-10-09, 15:10, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum